Kwart marathon - Reisverslag uit Pattaya, Thailand van Wim Rooij - WaarBenJij.nu Kwart marathon - Reisverslag uit Pattaya, Thailand van Wim Rooij - WaarBenJij.nu

Kwart marathon

Blijf op de hoogte en volg Wim

29 Februari 2008 | Thailand, Pattaya

Tijgerbalsem, soep en zweet, ...

Om kwart voor vier ging de wekker. Nu al dacht ik… die nachten worden ook steeds korter. Welke gek staat er dan ook zo vroeg op om een kwart marathon te lopen. Tja ik ken er maar weinig.

Gauw een banaan naar binnen gepropt en in de auto plaats genomen. Heerlijk toch zo’n chauffeur. Als je dan toch zo vroeg op moet, dan maar stijlvol nietwaar.

Om vijf uur kwamen we aan in Chonburi. Mark (een collega van PURAC) en ik hadden zojuist in ons beste Thai (en dat is zo best niet) weten in te schrijven. Tja, hopelijk voor de juiste afstand. Toch een beetje lullig als je dan toch opeens op het parkoer zit voor de volle marathon. Het was een drukte van belang. Ik schat dt er zo’n 2 duizend Thai meededen en 2 farang. Wij dus.
Om zes uur klonk het tart schot, de strak afgetrainde Thai schoten weg, een zeer indringende geur van tijgerbalsem achterlatend. Tja, 2 duizend tubes tijgerbalsem is een aanslag op het reuk orgaan.

Vijftig minuten later stortte ik me over de finish. Een kwart marathon bij 30 graden (ja zo vroeg al) zijn geen grappen. De pezige Thai lachten ons vriendelijk toe, de glote falang had het ook gehaald. Plima Plima. Mijn neus orgaan kreeg het vervolgens weer zwaar te verduren. Tijgerbalsem, zweet en stevige geuren van een Thai ontbijt. De finish laat zich het best beschrijven als een aaneenschakeling van stalletjes met Thai eten. Of wij ook trek hadden in soep, ijs, rijst, kip, vis .....brrrrr.!!!##??

Met een grote medaille keerden wij trots huiswaarts

• 29 Februari 2008 - 15:00

Elvire:

Well done! Groetjes van Elvire

• 29 Februari 2008 - 15:05

A3&H:

Een heerlijk *** Drie sterrenrecept; tijgerbalsem, soep en zweet!
    Wat een discipline en een prestatie heb je getoond! En PURAC vertegenwoordigd!
    Tweevoudig producent van melkzuur: in de spieren en bij PURAC!

• 29 Februari 2008 - 15:31

Gabber:

Ha Joop!
    rennen met wat extra sensaties! krijg meteen weer zin in Thailand... en laten we al vorderen met onze voorbereidingen!!!
    groeten!

• 01 Maart 2008 - 12:44

Poeke:

Een kwart marathon zo vroeg en zo warm,ik word al moe als ik er aan denk.
    Ik vind het een hele prestatie.Ik heb begrepen dat CSM het,dank zij Thailand goed doet.Het aandeel ging ruim 10 procent omhoog.

• 01 Maart 2008 - 14:07

Achie:

Je hebt toch wel een lekkere thaise massage gehad na afloop? Toch maar weer knap hoor van die twee dikke, stinkende farangs! Laterr!!

• 03 Maart 2008 - 16:00

Achie:

Hi lieve Joop, bedankt voor het mooie fotoboek!! Super! De tweede reis naar Bangkok is al bijna geboekt! En ..eh ik dacht dat je een nieuwe foto op je site zou zetten (je lijkt meer Omahaan dan Thai!!)!

• 07 Maart 2008 - 13:56

Mo:

Ik kan me helemaal aansluiten bij Achie. wat een mooi boek! We hebben lekker weer opnieuw kunnen genieten van een heerlijke ferien. Die gelukkig alweer bijna vervolgd gaat worden.........we'll be back.............inmiddels geboekt!

• 12 Maart 2008 - 08:21

Gabber:

Ha Joop!
    Gefeliciteerd met je verjaardag!
    Geniet ervan vandaag!
    Groeten

• 12 Maart 2008 - 11:42

Moh:

Er is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat is Joop! Hoera Hoera Hoera! Gefeliciteerd. Ik moet ff rekenen hoe het zit met het tijdsverschil dan ga ik je nog even bellen!