Jungle experience
Blijf op de hoogte en volg Wim
07 April 2008 | Thailand, Pattaya
Maleisie/Borneo was SUPER ! Het is toch weer heel anders dan Thailand. De sfeer in een Islamitisch land vind ik nooit zo gezellig maar de natuur is prachtig en mooier cq meer wild dan in Thailand. Voor jungle is dat echt wel de place to be.
Zondag de hele dag gevlogen; vanuit Bangkok via Kuala Lumpur naar Kota Kinabalu op Sabah. Maandag heel vroeg op (5 uur) om naar de andere kant van Sabah (Smile And Be Always Happy) te vliegen. We werden netjes opgewacht door een mannetje en chauffeur.
Direct door naar het oerang oetan opvangcentrum. Is eigenlijk het laatste stadium van terug naar de jungle. Ze kunnen terugkomen om te eten (om 10 uur en 15 uur is er een feeding) maar dat hoeft niet. Je weet dus nooit hoeveel er komen. Er waren nu een stuk of 10. Was erg leuk om te zien. Ze kwamen redelijk dichtbij, ze bewegen erg grappig en heel relaxed (hoewel ik niet weet of ze dat ook doen als ze boos zijn..).
Daarna naar de haven en met een speedboot de (Chinese) zee op, vervolgens een brede rivier stroomopwaarts de jungle ingevaren. Wat een power had die boot,we leken wel miami vice. Onderweg, naar onze overnachtingsplek in de jungle, heel veel wild gezien. Meest bijzonder waren: wilde oerang oetans, proboscis apen (i.e. neusapen), en ....wilde olifanten !
Aan het einde van de middag bij de lodge, nog een tochtje gemaakt en weer van alles gezien (grote lizards, vogels, apen die een plekje voor de nacht zochten, slangen, ..). S’morgens vroeg weer een tochtje, naar een meertje. Daar ook een blubberwandeling gemaakt door de jungle, uitkijken voor bloedzuiger, brrr. Alleen onze gids had er een paar, ik gelukkig niet !
S’middags begon het toch te regenen, tja, echt REGENwoud ! We gingen toch nog gezellig een tochtje maken. Ik had maar niet te veel kleren aangedaan en m’n schoenen thuis gelaten. In de jungle wordt niets meer droog... Wel weer veel leuke beesten gezien (o.a. hornbill). Ik vond het erg leuke sport om te proberen zoveel mogelijk te spotten. Lukte ook erg goed.
Volgende dag weer terug naar de bewoonde wereld en teruggevlogen naar Kota Kinabalu. Het regende weer heeeel erg maar een taxi genomen naar de andere kant van het stadje en echt in een supertent gegeten, in een ronddraaiende hoge toren met prachtig uitzicht over de zee, de baai etc. Tja de jungle is super, maaar echte luxe is ook niet verkeerd
Tweede deel was vooral wandelen in het gebied rond Mt Kinabalu. Vanuit het vliegtuig naar de jungle hadden we de berg eigenlijk al goed gezien. Prachtig uitzicht. Toen wij er waren vooral wolken, regen etc. We waren weer met een busje, gids + chauffeur. Eerst naar een boomtoppenpad (touwladdertje tussen bomen, erg wiebelig, zelfs nog vliegende hagedis gezien !, er schijnt ook een vliegende slang te zijn....). Daarna hot springs (beetje dobberen in een zwavelbad). Geslapen in een berg lodge, beetje sfeer als in de alpen. Leuk !
Volgende dag na het ontbijt een deel van het pad naar boven gelopen (nou ja geklauterd, best steil af en toe !, vooral naar beneden niet altijd even makkelijk). Erg jammer dat we niet helemaal omhoog konden (de berg was volgeboekt, al die touristen ook...volgende keer dan maar naar de top 4100m.).
Einde van de reis weer in Kota Kinabalu, nog een dagje rust, nog naar een soort open lucht museum geweest. Het weer was redelijk, lekker op een terrasje in de zon met een glas wijn. S’avonds konden we zelfs buiten eten. Beviel me ook prima !
Kortom een super vakantie.
07 April 2008 - 13:18
Achie:
Joehoe, gelukt! Ik ben de eerste! Nou even het stuk gaan lezen!! Haha foto's zien er weer super uit!! Doei doei!! -
07 April 2008 - 13:25
Poeke:
Ik ben de tweede.Maar ik heb het prachtige verhaal al gelezen.Een geweldige belevenis.Moet je doen als je jong bent.Ik ben meer toe aan wat luxere vakanties.
Groeten,Poeke -
07 April 2008 - 13:48
A3&H:
Wij zijn de 3e.
Hier sneeuwt het nu...
We printen de tekst en kijken op de kaart waar jullie precies geweest zijn.
Bedankt voor het verslag en de prachtige foto's.Wat voor toestel? Digitaal met telelens zagen we? Leuk om het na het telefoontje het nu ook te lezen. -
07 April 2008 - 18:55
Els En Hugo:
Wat betreft het interpreteren van dat slungelig lopen van die aapkes. Je weet welke misverstanden er rond ene Bokito zijn geweest...... toedeloo!