Football - Reisverslag uit Omaha, Verenigde Staten van Wim Rooij - WaarBenJij.nu Football - Reisverslag uit Omaha, Verenigde Staten van Wim Rooij - WaarBenJij.nu

Football

Blijf op de hoogte en volg Wim

21 November 2006 | Verenigde Staten, Omaha

Football
Johan stond al om 7.00 uur ’s morgens op de stoep. Vandaag ga ik mijn eerste football-wedstrijd bezoeken. Onze wedstrijd werd live uitgezonden op ABC. Daarom was de wedstrijd verplaatst van normaal 15.00 naar nu 11.00. Om alle verkeer chaos te verwijden waren we dus vroeg op pad. Een wijs besluit. De weg naar Lincoln was stampvol. Alle auto’s zaten vol met rode Nebraska fans. In Lincoln nmet moeite een parkeerplaats kunnen vinden. We moesten wel een half uur lopen. Alle reguliere plaatsen waren reeds vol of gereserveerd. (a 200 USD). Oh ja was ik nog vergeten te zeggen, wij hadden deze kaartjes via een relatie van Nate gekregen. Anders hadden we niet eens gekund, zaakje is altijd volledig uitverkocht (seizoenkaarthouders). Na onze wandeling hadden we trek. Een goed moment voor een gezond ontbijt. Tja dat kan gezond kan je wel weglaten. In de stad werd alleen pizza (de fameuse breakfast pizza), hamburger, et al geserveerd. Ach ja een big hamburger was best lekker. Op weg naar het stadion was het rood, rood en nog eens rood. Maar goed dat ik een tijdje terug een rode Nebraska sweater had gekocht. Ik had veel lagen over elkaar aan, het vroor nog steeds en we zaten buiten. Ik had aan: sweatshirt, t-shirt, bodywarmer, sweater, muts en sjaal. In het stadion kon je weer van alles eten, maar overgeslagen. We hadden prachtige plaatsen (zal wel heel wat gekost hebben). Het geheel begon met veel folklore. Warming up op het veld (zo’n team bestaat wel uit 100 man)??? Daarna chearleders etc. Marshing/shoewband (100 man). Dit was heel indrukwekkend, liepen allerlei figuren, maakten letters en figuren. A la taptoe. Prachtig. Daarna weer veel certificate uitreikingen aan beste burgeres en studenten. Nog een warm applaus voor de 2 doorkeepers (trekken de deur naar het stadion open als de spelers binnen lopen). Je snapt dit waren natuurlijk weer ex-Irak veteranen. Nog een mededeling over een 9/11 fonds opgericht door een ex-cornhushker. Het volkslied (met formatie vliegtuigen, en formatie helicopters). Ik moet zeggen dit was onovertroffen. Na elk onderdeel waren er spreekkoren. Cornhushkers go, supporters liederen. Dit was zo luid (86500 man) dat het echt pijn deed aan je oren. Ik zag meteen dat wij geen echte fans waren. Die hadden nl oordoppen in, of een koptelefoon op met radio commentaar. De wedstrijd begon. Dat footbal is dus echt leuk. Baseball is geen ruk aan, maar dit is leuk en spannend. Na 5 uur en een gewonnen wedstrijd stonden we buiten. Zeer indrukwekkend. Vervolgens nog een steak gegeten bij Texas roadhouse. Zat afgeladen met Husker fans.

• 25 November 2006 - 10:49

A3&H:

Fantastisch om meegemaakt te hebben!